Wat houdt het volgen van een CBR theorie examen in?

Start theorie examen

De dag na het volgen van de theoriecursus gaat u naar het CBR (Naritaweg 150, Amsterdam). Bij het CBR wordt u gevraagd om legitimatie, welke u dan afgeeft aan de baliemedewerker. Vervolgens krijgt u een sleutel met een nummer voor een kluisje. U legt alles wat u bij u heeft (bijv. telefoon, jas e.d.) in de kluis. LET OP: Het gaat hier vooral om elektronische apparaten met in het bijzonder telefoons. Deze mag niet mee naar binnen. Vlak voor het examen wordt u de zaal in geroepen en gaat u op uw plek zitten (Uw tafelnummer staat gelijk aan het nummer van uw kluisje).

Auto theorie examen

Aan de start van het theorie examen krijgt u drie oefenvragen. Hiermee test u uw het kastje waarmee u de antwoorden geeft en kan u nog aangeven dat er onjuistheden zijn. Vervolgens begint het officiële theorie examen. Als eerst krijgt u 25 vragen over gevaarherkenning. Bij elke situatie krijgt u de keus tussen drie antwoorden: A. REMMEN, B. GAS LOSLATEN, C. NIETS. U moet minimaal 13 van de 25 vragen juist beantwoorden om voor dit onderdeel te slagen. Na het onderdeel gevaarherkenning start het onderdeel verkeerskennis, welke bestaat uit 40 vragen. Dit kunnen ja/nee, meerkeuze-, of open vragen zijn. U slaagt voor dit onderdeel als 35 van de 40 vragen.

Motor theorie examen

Aan de start van het theorie examen krijgt u drie oefenvragen. Hiermee test u uw het kastje waarmee u de antwoorden geeft en kan u nog aangeven dat er onjuistheden zijn. Vervolgens begint het officiële theorie examen. Het CBR motor examen bestaat uit 50 kennisvragen. De vragen zijn ja/nee, meerkeuze of open. U slaagt voor uw motor examen wanneer u 44 van de 50 vragen correct beantwoord.

Bromfiets theorie examen

Aan de start van het theorie examen krijgt u drie oefenvragen. Hiermee test u uw het kastje waarmee u de antwoorden geeft en kan u nog aangeven dat er onjuistheden zijn. Vervolgens begint het officiële theorie examen. Het CBR bromfiets examen bestaat uit 50 kennisvragen. De vragen zijn ja/nee, meerkeuze of open. U slaagt voor uw motor examen wanneer u 44 van de 50 vragen correct beantwoord.

Einde theorie examen

Wanneer het examen is afgelopen verlaat u de zaal en haalt u uw spullen uit de kluis. Vervolgens betreedt u weer de zaal en gaat u zitten op uw plek. Hierna krijgt u te horen wat de examen uitslag is!Kies via één van de links in het menu jou cursus dag en schrijf je direct in!


Waarom een theoriecursus volgen bij 1-dagscursus.nl?
lees hier waarom wij jou aanraden een theoriecursus te volgen

Hoe ziet een dag bij 1-dagscursus.nl er uit?
lees hier hoe een theoriecursus is samengesteld
Auto theorie
Motor theorie
Vaarbewijs (KVB1 en KVB2)
Bromfiets theorie
BHV
English car Theory